2008: John Rohde Jensen

Til afslutningsfesten lørdag d. 1. november blev John Rohde Jensen hyldet som ”årets rytter 2008” i Galten CK. John indskriver sig derfor som den første rytter i Galten CK ”Hall of fame”.

Rigtig mange kunne være kommet i betragtning som årets rytter, men der var alligevel ikke tvivl om, hvem der skulle være årets rytter hos ”komitéen”, som stod for valget.

Begrundelsen for valg af John var ifølge Galten CK’s formand følgende: John har været med lige fra opstarten af klubben, hvor han var med i arbejdsgruppen, der skulle udarbejde grundlaget for klubben. John har desuden været en værdifuld kaptajn i klubben – primært for ”hyggemotionisterne”, hvor han har kunnet øse af sin store erfaring.

I forbindelse med klubbens første enkelstart mesterskab – ”Rundt om Mossø” kørte John sig den samlet sejr og derved klubmester i enkelstart. De knap 29 km blev gennemført med 31,3 km/t , hvilket dog ikke var blandt de hurtigste tider, men på grund af en aldersbonus blev han alligevel en suveræn og populær vinder.

John fyldte sidste år d. 17. december 70 år – det er derfor meget imponerende den tid, han kørte Mossø Rundt på – samt hele sæsonen igennem har præsteret, hvor han jævnligt har deltaget i træningen for gruppen ”motionister”, hvor der ret tit bliver gået til stålet.

John kørte licens lang tid før der overhovedet var tænkt på de fleste af klubbens medlemmer: John startede som 12 årige i 1952, hvor han kørte som junior.

I 1956 blev John senior og kørte sig i løbet af sæsonen fra D-rækken op i den næste bedste række: B-rækken – et bevis for, at John har talent for cykling.

I sin anden sæson som senior kørte John sig op til den bedste række – A-rækken, hvor han kørte indtil 1960, hvor John skulle igennem militærtjeneste. Efter endt militærtjeneste holdt John en pause indtil 1966, hvor hurtigt avancerede op igennem rækkerne til den bedste række igen.

Her efter gik ”gassen af ballonen”, de næste 10-12 år blev cyklen kun i begrænset omfang blev luftet.

I 1983 blev den heldigvis fundet frem igen, hvor John begyndte at køre motionsløb. I 1993, 1994 og 2000 blev det til deltagelse i det 360 km lange motionsløb: Århus – København.

Vi håber på, at John cykler med i klubben mange år endnu – et stort tillykke til John med titlen som ”årets rytter 2008” .