Kongeetapen 2011

af Michael Schriver

Ja det jo faktisk ikke meningen at jeg skulle kører kongeetapen, men Torben Johansen ringede og lokket mig med, ja lige efter ferien syndes et så langt cykelløb ikke helt muligt, men 168 km 2000 højdemeter også kongeetapen - ja, det skulle prøves.

Dagen:
Ja det så ikke for godt ud med vejret regne og vind er nok ikke det mest spændene at skulle starte ud i. Vi ankommer til Tilst, hvor starten skulle gå har ude møder vi Preben Jessen og Finn Knudsen, så også er klar til turen og aftale med dem at starte samme tid

Starten går kl. 9.00 og vi ruller ud af Tilst i regnvejr. Efter 15 km er der begyndt at komme gang i vores gruppe. Preben punkterer og dækket er færdig. Så det var den første Galten CK rytter, der udgik. Der bliver sat et højt tempo mest i kraft af, at Torben og jeg sidder oppe foran og trækker det hele - der er ikke lige andre der har den store lyst.

Det går super fint frem til Yding Skovhøj, her går Torben helt ned "benene er færdige" siger han. Jeg synes at have fået de gode ben med i dag, så jeg forsætter og efter lader Torben ude ved Yding Skovhøj. Finn Knudsen passér ham sidst, men konstaterer kort: "Jeg kan ikke hjælpe dig". Nu er det kun Finn Knudsen og jeg, der er med i gruppen. Vi bliver alle enige om at køre i depot efter de første 110 km.

Vi får tanket det hele op og så går det af sted igen. De første par km kørers der roligt. Maden skal lige ned, men vi får hurtigt oparbejdet vores høje tempo igen. Jeg tror Finn falder af gruppen, da vi mangler ca. 50 km. Det er også hårdt arbejde; vi kører i modvind, som der bare bliver mere og mere af. Jeg sidder fint i gruppen og benene har det stadig super fint. Nu mangler vi ca. 28 km og Grejsdalen skal passeres: Vi rammer den første lange bakke - og hvad nu??? Mit gearkabel til bagskifter bliver slapt! Så jeg må af cyklen og tænke lidt over tingene. "Var det slutningen på et ellers super godt kørt løb" Nej sgu! Noget må man da kunne gør. Finn Knudsen kører forbi med bemærkningen "Jeg kan jo ikke hjælpe dig".

Løsningen er at finde en med noget værktøj også få sat bagskifteren i et gear, jeg kan træde op. Efter 10-15 min lykkes det mig at få sat den i 6. gear, så nu var det kun stor eller lille klinge. Af sted igen! … Og mega gal! Nu skulle den tabte tid indhentes. Jeg skal hilse at sige, at man kører godt på raseri. Alle de sidste bakke i Grejsdalen blev passeret i 6 gear og for fanden, hvor gjorde det ondt i benene, at skulle stå op hele vejen op. Inde i vejle kommer jeg og op af Gl. Kongevej, men jeg må desværre stå af på Kiddesvej - ca. 100 m oppe kunne jeg ikke træde 6. gear mere. Det stiger jo også 21%. På toppen er det op igen og den sidste km køres med alt, som jeg har tilbage. Jeg slutter i tiden 5.25 timer, hvilket jeg er super tilfreds med trods min defekt

Vores tider blev:

Finn Knudsen 5.15
Torben Johansen 5.58
Preben Jessen Udgået
Michael Schriver 5.25

Men jeg kommer tilbage næste år og gør arbejdet færdig. Det er en super fed oplevelse.

Venlig Hilsen

Michael Schriver, Galten CK


 

Yderligere information