Aarhus-København 2012

Vi var otte gutter, der startede ud fra Aarhus kl. 6:24 med en god portion nervøsitet og spænding i kroppen.

De otte var Hans Henrik, Claus, Kaare, Preben, Jan, Leif, Dennis og undertegnede. Især Jan Bøgsted var noget nervøs for hvor han stod. Op til løbet havde han været syg i et par dage og feberen sad stadig i kroppen, men det skulle vise sig at han faktisk var i meget fin form.

Allerede starten af løbet forløb ikke som planlagt. Vi havde en forventning om at vi skulle komme i en god gruppe, der kunne trække lige fra starten, men fandt hurtigt ud af at vi selv måtte trække meget af de første 70 km.

På 70 kilometermærket bliver Kaares hjul fanget og han vælter voldsomt ned på siden med det resultat at han må køre videre med gevaldige hudafskrabninger på fingre og albuen og et kæmpe blåt mærke på låret. Så er der pludseligt meget langt til København (HH husker stadig hvor svært Kaare havde ved at få benet over cyklen på vej væk fra det sidste depot).

Depotet ovenfor Munkebjerg er total kaos med følgebiler, der spærrer vejen for hinanden og ikke mindst for cykelrytterne. Vores egen følgebil med chaufør Torben Gadegaard har placeret sig perfekt lidt efter depotet, hvor vi får en hurtig optankning af energibarer og drikkedunke.

Nu buldrer vi så af sted mod Lillebæltsbro og Fyn i en lidt bedre gruppe og lidt friskere efter en god energioptankning. Vi holder rimeligt sammen på gruppen, men ikke uden en god gang elastikeffekt.

Ved depotet i Odense mødes vi igen alle og får lige hilst på hinanden. Igen er følgebilen godt placeret og tillader et hurtigt depotbesøg.

Resten af vejen til Storebæltsbroen går det over stok og sten i en fænomenal god gruppe. Nogle af os fortsætter med gruppen meget af vejen over broen. Vi når lige at se den lange bilkø på motorvejen og tænker, det er det sidste vi ser til vores følgebil før København.

På den anden side af Storebæltsbroen må Claus desværre erkende at knæet ikke kan holde til mere. Smerterne er slemme både når han trækker og træder. Han må stå af løbet og bliver samlet op af følgebilen en time senere. Ærgerligt når han nu var nået så langt!

De resterende i gruppen dropper det første depot og kører videre til det andet depot på Sjælland. Desværre er meget af maden heller ikke nået frem pga. bilkøen, så vi må nøjes med frugt, vand og heldigvis pasta med en lidt kedelig tomatsovs. I mangel af bedre og andet er vi alle taknemmelige for denne ”guderet”.

Igen lykkedes det os ved depotet at få samling på tropperne og vi kører videre i næsten samlet flok. Kun Preben er lidt bagefter os og må en tur i grøften, da han også får sit forhjul fanget på den forkerte side i en stor gruppe og slår en kolbøtte ned i grøften. Heldigvis sker der ikke noget med hverken Preben eller cyklen og han er straks oppe og videre i løbet.

Vi andre er nu igen endt i en fantastisk gruppe denne gang med Glud og Marstrand. Vi buldrer mod hovedstaden med 40 i snit og det går bare godt. Så er uheldet ude for mit vedkommende. Punktering lige når det går allerbedst. Hurtigt slangeskift, op på hesten igen og af sted. Jeg møder de andre igen lige efter sidste depot.

Nu sidder vi igen i Glud og Marstrand gruppen, der er så stor at den ind igennem byen vælger at køre ad vejen i stedet for cykelstien. Det behager ikke politiet, som suser op foran gruppen og spærrer vejen så vi alle må ind på cykelstien.

Men med 40 i snit hen af cykelstien bliver risikoen for fejl og styrt endnu større og denne gang er det Dennis det går ud over. Han bliver fanget på indersiden ud mod vejbanen med høje kantesten og parkerede biler i vejen.

Jeg når lige at tænke bare han ikke rammer den bil foran ham, da jeg i min øjenkrog ser ham springe over kantstenen og ud på vejen. Desværre ramler hans baghjul lige ned på kantstenen med en punktering til følge.

Toget buldrer videre ind igennem byen. Nu kommer lyskrydsene hurtigt efter hinanden og vi bliver igen spredt, men i mål er alle inde i en gennemsnitstid på lige omkring 30 km/t. Vi er alle tilfredse på nær Claus, der forståeligt nok hænger lidt med næbbet.

Undervejs har vi mødt flere andre ryttere fra Galten CK der har kørt på firma-, fag- eller andre hold. Det gælder bl.a. Ole Fenger, Claus Højgaard, Freddie Skjødt, Jane og Ryan, m. fl.

Om aftenen fejrer vi turen med en god fadøl og kæmpebøf.

Stor tak til Scanex og Kaare for at have sponsoreret følgebilen og endnu større tak til Torben Gadegaard som kørte følgebilen. Uden den ville det have været en kamp på de første depoter og skønt at kunne aflevere cyklen lige efter løbet og ikke skulle tænke mere over den.

 

Navn

Tid

Samlet stilling

Stilling i aldersklasse

Leif Frank

12.19.49

368

91 (m40-45)

Jan Bøgsted

12.21.43

381

53 (m50-54)

Dennis Pedersen

12.28.06

431

111 (m18-39)

Knud Erik Hilding-Hamann

12.23.53

399

100(m45-49)

Kaare Schmidt

12.22.00

384

96 (m45-49)

Preben Nielsen

12.27.47

429

10(m60-64)

Hans-Henrik N. Pedersen

12.21.43

382

99(m18-39)

+- Gennemsnit i bevægelse 33,4 km/t og gennemsnit total 30,2 km/t for gruppen.

 

Beretning ved Knud Erik Hilding-Hamann

Yderligere information