Vattenfall Cyklclasics 24/8 2014

Af Torben Damsgaard Johansen

Det hele starter med en beretning om det klassiske cykelløb, fra en kollega.

Tænkte det lyder vildt fedt, så det må jeg da prøve :-)

155 km på totalt afspærret rute i og omkring Hamburg. 22.000 deltagere og 800.000 tilskuere, som er på plads, da der bliver kørt prof. cykelløb bagefter.

Jeg tilmeldte mig tilbage i december, da der blev åbnet for tilmelding. Det lykkedes desværre ikke at overbevise andre "cykeltosser" om, at de skulle bruge en weekend i august på at cykle rundt i Hamburg :

Det bliver lørdag den 23. august, og jeg drager sydpå, loadet med godt humør og tro på egne evner.

Med 200 km/t og AC/DC - Thunderstruck bragende i højttalerne er der max opladning til søndagens prøvelser i Hamborg.

Får tjekket ind på hotellet, som ligger 10 km fra startstedet, kl. 18, og cyklede ned for at hente startnummer.

Søndag morgen, da jeg står op, hænger tunge skyer på himlen, og alt er vådt udenfor. Vejrudsigten ser heller ikke for godt ud, men det hjælper jo ikke at pive, så det er bare af sted mod startområdet. Med nye dæk på cyklen burde det jo ikke betyde så meget. Bliver dog hurtig klogere, da jeg hører den velkendte lyd af luft, der fiser ud - øv for en start!!! Heldigvis kommer en flink tysker og tilbyder at låne mig en fodpumpe, så jeg ikke skal køre løbet på "lunken" slange :

Når til start 10 min. før vi sendes af sted, hvilket resulterer i en plads bagerst i køen.

Vejret er i bedring, og solen titter frem mellem skyerne, som er ved at lette, og det begynder nu at ligne godt cykelvejr.

Startgruppe B, som jeg er i, bliver sendt af sted kl. 07.35. Med håndtaget i bund fra start, må kæmpe mig forbi 500 mand, og det lykkedes efter 10 km. Da vi kører over den store bro, ender jeg  helt oppe foran. 

Vi slipper af sted to mand, men bliver hurtigt enige om, at det nok lige er tidligt nok til kun at være to. Feltet bliver samlet igen, og herfra går det så bare derudaf, hvor jeg tager min del + lidt til, af slæbet :

Først efter 100 km, hvor alle i gruppen drejer fra mod mål, begynder det at blive rigtigt cykelløb. Det var tilsyneladende en 100 km gruppe jeg var havnet i, og vi var nu kun 7 mand tilbage af det store felt. Vi kom ud på et langt stykke, med en del vind, og vi fik etableret et godt samarbejde.

Da vi nærmer os byen igen, begynder der for alvor at gå cykelløb i den. Vi henter halen fra første startgruppe og passerer mange små og mellemstore grupper. 

De sidste 15-20 km ind gennem byen, er det bare superfedt. Masser af tilskuere og fest i gaden. Nu bliver der bare kørt til. Et par tyskere siger til mig: Sie haben einen guten Turbo :

Med 5 km tilbage kører jeg af sted, og får det sidste krudt brændt af - super fedt opløb - det giver lige lidt ekstra med alle de mennesker.

En superfed oplevelse og en placering som nr. 98 i tiden 3:55:00 med en snitfart på 40.2 km/t.

Hvis der er noget, de tyskere kan, så er det store arrangementer. En fantastisk afvikling af løbet, både før, under og efter. Det kan virkelig anbefales, og noget der skal gentages næste år :-)

Lidt fakta:

Afstand: 156.61 km
Tid: 3:53:54
Gnsn. hastighed: 40.2 km/t
Højdeforøgelse: 984 m
Kalorier: 2,872 C
Gnsn. temperatur: 11.4 °C
Gnsn. puls 160 bpm
Maks. puls 184 bpm
Gnsm. effekt 288 W
Maks effekt 1.186 W
Max Avg Power (20 min) 345 W
Venstre/Højre balance 48/52 %
Normalized Power (NP) 326 W
Intensity Factor (IF) 1,628
Training Stress Score (TSS) 1.031,3
FTP-indstilling: 200 W
Work 4.042 kj
Gnsn. kadence 91 rpm
Maks kadence 123 rpm

 

Yderligere information