Nyhedsbrev September 2013

Det er ikke mange måneder siden vi stor overfor en lang sommersæson. Lige pludselig er det overstået, og der er gået 6 måneder. ØV ØV, nu er vi lige ved at være i form.

Sommersæsonen er slut og landevejssæsonen går for manges vedkommende på vågeblus, eller måske nærmest helt i hi.Vi skal til at finde supplerende eller alternative motionsmuligheder for de kommende 6 måneder, såsom Indoor Cycling, styrketræning, Sumba eller andre eksotiske legemsøvelser. Det er tid til at evaluere den forgangne sommersæson, og det vil Bestyrelsen og Træningsudvalget gå i gang med meget snart. Der er altid mange læringspunkter igennem en sæson, som vi kan og skal lære af. Det vil give os mulighed for at sætte nye mål for klubbens aktiviteter og kvalitetsniveau, som i sidste ende kommer dig som medlem til gode.

I dette nyhedsbrev er der flere aktuelle emner jeg vil orienter om, så jeg håber du kan bevare interessen og læse hele nyhedsbrevet igennem.

God læselyst.

  1. Årets Rytter 2013 – Preben Jessen
  2. Ib Meineche – livsvarigt medlemskab
  3. Donation til Bofællesskabet på Firkløvervej
  4. Ötztaler Radmarathon - Østrig
  5. Tur til Italien
  6. Sæsonafslutning
  7. Vintertræning

1. Årets Rytter 2013 – Preben Jessen

I år faldt valget på Preben Jessen som Årets Rytter 2013. Der var kommet mange rigtig gode forslag ind som bestyrelsen skulle stemme om. Jeg er sikker på, at valget af Preben vækker begejstring bredt i vores cykelklub.

Preben har været medlem lige fra klubbens start, og Preben var samtidig en af de første der uddannede sig som Kaptajn. Den post har Preben med stor egagement, kyndighed og ansvarsbevidsthed bestridt lige siden. Preben er med sit altid gode humør, og sin altid aktive deltagelse i klubben, en værdig og flot repræsentant for klubben. Preben stiller altid med glæde sin varebil til rådighed for transport af cykler, både inden- og udenlandsk. Det er vi mange der nyder godt af. Preben er jo ikke blandt de yngste medlemmer i klubben, så det er derfor endnu mere imponerende, at Preben med stor succes, stiller op i mange motionsløb i ind- og udland. Preben gennemfører altid, selvom det er i regnvejr i Danmark, eller hedebølge i de højeste bjerge i Østrig eller Frankrig. Det eneste løb jeg kan mindes Preben ikke har gennemført, var Danmarks Højeste i foråret. Preben blev godt og grundigt nedlagt af en anden rytter, og derfor skulle en tur på sygehuset og have syet 8 – 10 sting i den ene hånd. På trods af det, blev Preben set på sin racercykel dagen efter. Som han sagde, så skulle han jo være i form til vores tur til Harzen, og samtidig skulle formen til Les Trois Ballons i Frankrig jo ikke sættes over styr. Preben – tak for din måde at være på.

Stort tillykke til Preben som Årets Rytter 2013.

2. Ib Meineche – livsvarigt medlemsskab

Uden Ib’s initiativ efteråret 2007 er det ikke sikkert, at vi i dag i Galten havde en af Danmarks bedste motionscykelklubber. Ib tog initiativet til at stifte Galten CK, og var formand de første år i klubbens historie. Ib flyttede til Aarhus for nogle år siden, og tilknytningen til Galten er gennem de seneste år blevet mindre og mindre. Samtidig har Ib fået nye lejekammerater i

Aarhus, der nyder glæde af hans lyst til at køre på cykel, inkl. hans jagtinstinkt, når der ligger et eller anden cykellist foran. Ib har meddelt, at denne sæson er foreløbig hans sidste som medlem af Galten CK.

Jeg har igennem opstarten af klubben og i årene efter, arbejdet tæt sammen med Ib, både i bestyrelsen og som ”kollega” omkring Kaptajnrollen. Derfor et det personligt vedmodigt for mig, at Ib ikke er en aktiv del af klubben længere.

Bestyrelsen har på baggrund af Ib’s flotte initiativ i 2007 og det store arbejde Ib har ydet for klubben, valgt at tildele Ib et livsvarigt gratis medlemskab til Galten CK. Med det vil bestyrelsen og hele klubben sige:

Ib – 1000 tak for det du har gjort for Galten CK

3. Donation til Bofællesskabet på Firkløvervej

Som du sikkert ved, så går overskuddet fra GE Touren til et velgørende formål i Galten og omegn. I år blev det besluttet, at overskuddet skulle gives til Bofællesskabet på Firkløvervej i Galten. Du kan i dette link læse lidt mere om Bofællesskabet.

Bofællesskabet på Firkløvervej

Torsdag den 12. september besøgte 2 repræsentanter fra Galten Elværk samt Knud Erik Hilding-Hamann og undertegnede Bofællesskabet, hvor en check på kr. 4.953,00 blev overrakt en række glade beboere og ledelsen. Bofællesskabet havde på forhånd i fællesskab besluttet, at pengene skal bruges til en tur på Bakken næste forår.

Umiddelbart lyder et beløb på kr. 4.953,00 måske ikke af så mange penge, når vi tænker i mange andre sammenhænge, men det var meget glædeligt og rørende at oplever, at et beløb af denne størrelse, faktisk kunne afføde så megen glæde og taknemmelighed fra en gruppe mennesker, der i det daglige har en række andre livsbetingelser, der er vanskeligere end vi normalt oplever i vores dagligdag.

For mig var det en helt igennem positiv og meget livsbekræftende oplevelse, at se deres livsglæde og gæstfrihed i den lille times tid, hvor vi sad i hyggeligt selskab og drak masser af kaffe og spiste masser af wienerbrød.

For mig var det en gevaldig øjenåbner i den forstand, at vi faktisk med vores arrangement af og deltagelse i GE Touren, kan gøre en kæmpe forskel for andre mennesker. Det skal vi have i baghovedet, når vi næste år skal arrangere GE Touren.

4. Ötztaler Radmarathon - Østrig

Knud Erik Hilding-Hamann har indsendt et herligt bidrag til dette nyhedsbrev.

Nogle stemningsbilleder fra årets Ötztaler Radmarathon, og fem gode grunde til, hvorfor jeg synes andre skulle overveje at køre løbet:

1. Løbet er velarrangeret med totalt engagement fra alle i hele dalen (selv i regnvejr stod folk hele vejen langs ruten og heppede).

2. Det er en totaloplevelse, fra man ankommer i Sölden, til man tager af sted igen (se f.eks. kagen som blev serveret af vores hotel to dage før løbet - sukkerdepoterne blev fyldt godt op)

3. Der er ingen biler på ruten på nær et par følgebiler. Cykelrytterne ejer hele vejen - der er højest et par køer med bjælder på langs vejen (se billede).

4. Turen er en fantastisk naturoplevelse med afvekslende vejr fra 4 til 25 graders varme, regn og sol og de flotteste landskaber.

5. I forhold til f.eks. La Marmotte og sågar Aarhus-København er der ingen trængsel nogen steder. Selv depoterne er fremkommelige og velforsynede.

Men OK, nu var der også 800 som aldrig mødte til start pga. vejret og yderligere 800 der stod af undervejs pga. regn. Synd for de 8000 som gerne ville have haft et startnummer, men ikke blev trukket ud.

Knud Erik (En Öztaler fan)

5. Tur til Italien

Fredag den 13. september, tog 10 forventningsfulde medlemmer af Galten CK ud på årets store cykeloplevelse. Turen gik til det nordlige Italien, hvor vi skulle cykle fra Milano til Rom. 7 dages intensiv og udfordrende cykling skulle gennemføres ned gennem Italiens fantastiske landskab og til tider ”fantastiske” veje. Samlet set blev turen på næste 900 km., krydret med næste 13.000 højdemeter. Alle deltagere fra Galten CK gennemførte tur på flotteste vis. Ingen uheld og alle kom friske, men lettere brugte frem til Rom fredag den 20. september.

Indenfor den nærmeste tid, vil vi lave en længere beretning om vores tur, illustreret med nogle af de mange billeder der blev taget på turen. Så du kan meget snart se frem til en spændende turbeskrivelse.

6. Sæsonafslutning

Næsten 40 medlemmer havde valgt at deltage i afslutning af sommersæsonen. Efter cykelturen, mødtes alle kl. 12.00 ved Porskjær, hvor der var dækket op til et spændende pølsebord. Snakken og det høje støjniveau i lokalet indikerede, at alle havde nogle hyggelige timer.

Tak til alle ryttere, Kaptajner/Trænere og hjælpere, for at vi kunne afholde en god og hyggelig afslutning.

På trods af en lidt kold start i april, så har vi vel haft det bedste cykelvejr i klubbens historie. Jeg kan ikke huske, at vi har haft så mange cykelture i bragende solskin og gode temperaturer. Vi har gennemført en række klubaktiviteter med rekordstort tilslutning, så

Tak til dig som medlem for flot tilslutning til klubbens aktiviteter.

Tak til alle jer frivillige, der har været med til at arrangere og gennemføre vores aktiviteter.

Tak til alle jer udvalgsformænd og jer udvalgsmedlemmer for jeres flotte arbejde.

Tak til dig som bestyrelsesmedlem + suppleant, for en stor indsats og godt samarbejde.

Tak til alle vores sponsorer, for at yde et flot økonomisk tilskud til vores aktiviteter.

Sidst men ikke mindst.

Tak til alle jer Trænere og Kaptajner, for den enorme indsats I har gjort for klubben i sæsonens løb. Uden jeres kompetente og loyale indsats, ville vi ikke have den klub som vi har i dag.

Der vil snart komme nogle billeder fra afslutningen på vores hjemmeside.

7. Vintersæson

Træningsudvalget har indsendt følgende information omkring træningen i løbet af vinteren. Vintersæsonen starter pr. 1. oktober. Fra Galten Hallen: Torsdag kl. 18.00: Lygterute rundt i Galten og Skovby. Kl. 18.00 er vejledende. I de tidligere år, er der flere der er startet tidligere, så det gælder bare om at komme ud på ruten og finde de andre hvis vejret er gunstigt, og lysten til at motionere raceren er tilstede. Søndag kl. 9.00: MTB tur rundt om Ry og Himmelbjerget. Ca. 3 – 4 timer. Bo Rasmussen m.fl. vil være de primære ”guider” på turene. Søndag kl. 9.30: MTB i skoven ved Veng. Ca. 2 – 2½ time. Jørgen ”Skipper” Christensen vil være den primære ”guide” på turene. Søndag kl. 9.30: Landevej. Der er sat to grupper til landevej indtil udgangen af oktober med kaptajner - hvis der er kaptajner der sætter sig på. Ellers må de fremmødte selv organisere turene. Fra november, må de fremmødte aftale turenes gennemførelse.

Udover ovenstående træningsaktiviteter, vil vi vende tilbage med datoer og tidspunkter for andre aktiviteter, såsom afprøvning/bestilling af vores nye cykeltøj og en klubaften i december måned med et spændende foredrag og lidt julehygge.

Venlig hilsen

Torben Henriksen

Yderligere information