Nyheder Galten CK - 2008:

29-01-2008

Motionsløb "Danmarks Højeste"

Det forlød efter sidste års motionsløb. At det populære motionsløb ”Danmarks Højeste” med udgangspunkt i Skanderborg, ikke ville blive kørt i 2008. Der var i 2007 problemer med at skaffe tilstrækkelige frivillige hjælpere til afvikling af løbet, hvorfor løbet var tæt på, at blive begravet.

Heldigvis er det lykkes arrangørerne at stable dette motionsløbet på benene igen i 2008 – og tak for det – det køres i noget af Jyllands smukkeste omgivelser, i området omkring Skanderborg, Ejnar Baunehøje, Mossø og Stilling Sø.  

Løbet køres altid på Kr. Himmelfartsdag – det bliver i år d. 1. maj – og på fire forskellige distancer, således der er distancer til alle ambitionsniveauer. Motionsløbet afholdes i motionscyklingens oprindelige ånd – det vil sige uden tidstagning (den skal du selv sørge for) og uden placeringslister m.m..  

25 og 60 km henvender sig til hyggemotionisterne. Den korte på 25 km går rundt om Skanderborg Sø – distancen på 60 km tager lige Ejnar Baunehøj/Yding Skovhøj og Mossø med også.  

100 km (og måske 60 km ) distancen henvender sig til motionisterne. Langt hen af vejen er ruten den samme som 60 km ruten, men der slås en smut forbi Jaungyde, Veng, Jeksen og Stilling.  

140 km henvender sig til supermotionisterne – de første 95 km er den samme rute som 100 km distancen, men i Stilling køres der en tur forbi den berygtede bakke ved Stilling Sø og senere igen den ikke mindre berygtet og frygtet bakke i Hvolbæk – ”Bjergvejen”.  

Løbet bliver det første i lokalområdet, hvor der bliver mulighed for, at lufte vores klubdragt – forhåbentligt bliver der mange blandt deltagerne!
Læs mere på: www.dkhojeste.dk

Ib Meineche