Nyheder Galten CK - 2008:

03-03-2008

Tour de Harzen 2008

I forbindelse med udsendelse af nyhedsmail for februar, blev klubbens planlagte tur til Harzen beskrevet. De første har glædeligvis allerede meldt sig til turen – og flere andre har meddelt deres deltagelse, så det tegner til pæn opbakning til turen.  

På baggrund af mine ture til Harzen de sidste 3 år, vil jeg beskrive nogle af de ”udfordringer” vi kommer til at møde i Harzen.  

Den første i rækken bliver om den berygtede stigning i St. Andreasberg på 18%.  


Skiltet fortæller - trængsler og høj puls lige rundt om hjørnet

Alle cykelmotionister, som besøger Harzen, skal på et eller andet tidspunkt i løbet af opholdet, normalt en tur på ryggen af denne bakke. Da jeg mødte bakken for første gang for 3 år siden, var det et overvældende syn der mødte mig, da vi midt i St. Andreasberg rundede et hjørne – der var den ”muren”, som alle havde talt om. Bakken virkede frygtindgydende på mig med de begrænset antal sæsoner jeg havde i benene – den på de nærmeste gik direkte op i himlen.  


18% er en ret pæn stigningsprocent - til sammenligning, så er stigningsprocenten på Jaungyde omkring 9-10%

Jeg kastede mig over bakken sammen med de andre ryttere, som var noget bedre kørende end jeg. På bedste zigzag vis forsøgte jeg at forcere bakken – hastigheden var kun lidt over, hvad der skulle til for ikke at vælte. Til sidst kunne benene ikke vride cyklen frem mere og pulsen var i det mørkerøde felt, så til sidst måtte jeg af cyklen og slide ”klamperne” det sidste stykke op.

 

De efterfølgende år er det dog betydeligt bedre – og der blev ikke på noget tidspunkt slidt klamper fra min side – sikkert fordi formen var noget bedre, vægten havde fået et nøk i den rigtige retning og selvfølgelig den psykiske indstilling var meget bedre – i stedet for at hade bakker havde jeg lært at elske bakker.  


På dette billede er undertegnede ved at være helt oppe "hos bageren".

Det er langt fra usædvanligt, at der bliver trukket op af denne bakke – de 3 år jeg har været der, har der altid været flere der har måttet stå af cyklen – det sker sikkert også i år, når vi udfordrer bakken. Bakken er heldigvis af begrænset længde (omkring 700 m ) – og på toppen ligger en bager, som vi kan besøge, så depoterne bliver fyldt op igen!

Du kan tilmelde dig ved at trykke her

Læse artiklen fra nyhedsmailen omkring Tour de Harzen 2008 her

Senere vil der følge beskrivelse af: Brocken, ”Gribbebjerget”, Sonnenberg, Hohegeiss m.flere.

Ib Meineche