Nyheder Galten CK - 2008:

(Tips: for at forstørre teksten - hold "Ctrl" knappen og tryk "+" knappen en eller flere gange.

09-03-2008

Tour de Harzen 2008 - del 2 - Brocken

Under vores klubtur, ”Tour de Harzen 2008” , vil vi lørdag besøge det højeste punkt i Harzen – Borcken – der med sine 1142 meter rager 1000 meter højere over havets overflade end Himmelbjerget.

Brocken ligger i det gamle Østtyskland – og det bærer turen op til toppen, og ikke mindst ned igen, præg af. Fra byen Elend starter vi den første kilometer af de 13 med et stykke med brosten – det er muligt der er ændret i år, da der sidste år var ”vejarbejde” på denne del af turen. Vi kører de 4- 5 km mod byen Schierke, hvor vi gør et mindre ophold. Eventuelle servicevogne-kører bliver her nød til, at tage det gamle lokomotiv mod toppen af Brocken.  En bom over vejen spærrer for alt bilkørsel på de sidste 8- 9 km af turen mod toppen – og det er her ”bjergetapen” starter for alvor. Alle bjergrytterne vil sikkert allerede her, på det nederst stykke i skoven, ”træde an” og ligge os andre ”Elefant-bjergryttere” bag sig. ”Elefant-bjergrytterne” er os, der er lidt ”tunge i røven”, når det rigtig begynder, at gå op ad. Det første år, jeg kørte ruten, lykkes det mig, at kører mig i ”Top 2” – fra bunden af – blandt 10 ryttere. Sidste år viste resultaterne sig af seriøs forberedelse og en noget mere trimmet krop, således det var med meget bedre resultat ruten blev gennemført!  

Denne stigning skal køres på en hel anden måde end den tidligere beskrevet 18% stigningen i St. Andreasberg. Stigningen i St. Andreasberg er længdemæssigt overskueligt og der er derfor mulighed for, at give den ”fuld gas” fra bunden af! På Brocken er det mere vigtigt, at du finder din egen rytme. Forsøger du, at øge hastigheden bare halv til en hel km/t over, hvor du fungere bedst, så får du helt sikkert ”regningen” inden du når toppen. Jeg har set flere ”flyve” forbi i bunden af stigningen for på sidste del af ruten, at overhale nogle helt flade ryttere der mest af alt lignede nogle med ”lyserødt slips” (tungen ud af munden).  

Den gennemsnitlige stigningsprocent er på de 13,2 km 5%, hvilke er overkommeligt når vi taler om bjerge – det er dog de sidste 3 km , at prøven står, hvor stigningsprocenten pr kilometer er henholdsvis: 6,2%, 10,2% for at slutte med 8,3% på den sidste km.  

Stigningsprocenten er dog ikke den eneste ”udfordring” – fra Schierke og op ligner vejen mest af alt en ”pukkelpiste” – rødder der har fået asfalten til at ”boble” op, huller i asfalten, tværgående jernbanespor flere steder, så du skal hele tiden bruge tid på, at tage ”bestik” af vejen, således du finder det rette ”spor”. På den sidste kilometer mod toppen skal du risikere, at skulle zigzagge dig mellem vandrer på vej mod toppen – specielt hvis vejret er godt – da det er muligt, at stå af toget en km før toppen.  

På toppen laver vi opsamling, men vi bliver næppe på toppen ret lang tid efter den sidste er kommet i mål, da der som regel er ret blæsende og koldt på toppen af Brocken.  

Nedkørslen er lige så stor en oplevelse som opkørslen – de mange pukler og huller i vejen kræver, at man er virkelig opmærksom og har godt fat i ”hornet” (styret). Nogle giver den fuld gas ned ad over pukler og huller, mens andre (her under undertegnede) kører mere forsigtigt og kramagtigt har fat i bremsen hele vejen ned!  

I Schierke gør vi ophold for, at nyde en kop kaffe og eventuelt medbragt mad – de sidste par år har vi kunnet side uden for i bar overkrop i solen – det kan vi håbe på kan lade sig gøre igen i år!  

På nuværende tidspunkt har 8 personer allerede tilmeldt sig turen – her under 4 som lægger bil til. Har du ikke allerede tilmeldt dig, så tilmeld dig på dette link: tilmelding.  

Beskrivelse af klubturen - læs her

Webkamera  fra Brocken: http://www.hsb-wr.de/hsb_barrierefrei/webcams/brocken/brocken_talblick.htm

Profil Brocken: http://climbbybike.com/profile.asp?Climbprofile=Brocken&MountainID=1166


Ib Meineche