Nyheder Galten CK - 2008:

(Tips: for at forstørre teksten - hold "Ctrl" knappen og tryk "+" knappen en eller flere gange.

09-03-2008

Tour de Harzen 2008 - del 3 - Humlebien

Jeg læste for nylig en beretning om en dansk deltager der har gennemført Ötztaler Radmarathon 5 gange, der sammen med La Marmotte er de hårdeste én-dags motionsløb i Europa. Han var af den overbevisning, at hvis vægten var over 80 kg , så var chancerne for at gennemføre løbet ikke store. Undertegnede er med en vægt omkring de 85 kg (og den tungeste i Galten CK Ötztaler team) i absolut farezonen ifølge ovenstående, men jeg vil i stedet henholde mig til den kendsgerning, at humlebien rent videnskabeligt og fysikkens lov ikke burde kunne flyve, men det gør den alligevel! På samme måde vil jeg s…. besejre bjergene: Kühtai, Brenner, Jaufen og Timmelsjoch – jeg kommer sikkert ikke flyvende over, men med stor anstrengelse og lidelse lige som de fleste andre!

Et andet eksempel er vort medlem: ”Skipper”, som har det mål, at gennemføre La Marmotte til juli og besejre: Galibier, Alpe d’Huez med flere – uden at genre Skipper, kan man vel ikke kalde ham en ”sylfide”, men jeg er sikker på, han nok skal komme i mål trods det ”handicap”, at vægten er på den forkerte side af 80 kg . Året 2008 vil helt sikkert bevise, at vi har to ”humlebier” i klubben!  

På samme måde, sidder der sikkert flere medlemmer, som er betænkelig ved, at deltage i ”Tour de Harzen 2008” med betænkeligheder som: ”alle deltagerne er sikkert ambitiøse og kører for hurtigt”, ”jeg kan sikkert ikke klare bakkerne – jeg vil sikkert komme til at ligge håbløst langt bagud” og ”jeg kan ikke undvære hustruen i 3 dage”.  Det sidste punkt først: du vil sikkert kunne få lov at ”ligge i ske’” med en cykelkammerat eller også tager du simpelt hen hustruen med til vores hotel i Bad Lauterberg og forsyner hende med et visakort eller bundt euro-sedler. Den første del af løsningen vil sikkert være den billigst. Omkring niveauet, så er det planlagt således, at der skal være plads til alle – der vil sikkert være nogle der kører hurtigere opad end dig, men sådan er det altid med cykling, der er altid nogle som er hurtigere. Du skal heller ikke være bange for, at blive den sidste – der er altid én der skal være den sidste – og det er ikke den der med på toppen: ”så er den sidste her, så kører vi igen” – du vil få tid til at få pulsen ned. På alle ruten mellem bakkerne, er det den langsomste der bestemmer tempoet. Måske viser det sig endda, at terrænet er en fordel for ryttertyper som dig, da det er helt andre ryttertyper der har fordel på lange stigninger, i stedet for de korte bakker i Danmark!

Den første del af turen køres på dine præmisser – midt på dagen drejer de ryttere hjem, som har lyst til at komme tilbage til hotellet og slappe af i kurområdet eller i byen. De resterende ryttere vil herefter få ”deres sag for” på en udvidet tur, hvor de sidste rester af kræfter vil blive ”svedet” af. Til denne sidste del vil vi dog kræve, at rytterne er ordentlig forberedt træningsmæssigt af hensyn til dem selv og de andre ryttere.

Turene bliver planlagt således, at alle får mulighed for, at køre op af de meste kendte stigninger i Harzen (St. Andreasberg, Brocken m.fl.), mens den udvidede rute går mere ud i periferien.

Har du ikke allerede tilmeldt dig, så tilmeld dig på dette link: tilmelding.  

Beskrivelse af klubturen - læs her


Ib Meineche