Nyheder Galten CK - 2008:

(Tips: for at forstørre teksten - hold "Ctrl" knappen og tryk "+" knappen en eller flere gange.

20-05-2008

Grejsdalsløb -beretning fra en debutant

Lille beretning fra en der aldrig har kørt Grejsdalsløbet før:
 
Når det er første gang man deltager i Grejsdalsløbet er det ikke nogen dum ide at alliere sig med en garvet deltager i Grejsdalsløbet. Jeg havde valgt 173 km ruten og fik heldigvis følge af den garvede bakkeklatrer Ivan Bomholt, samt min fætter Michael fra Gråsten cykelklub.
Vi var knap kommet ud af Vejle før Ivan delte ud af sin erfaring: "Pas på ad de snævre veje ned igennem den første dal - de hurtige ryttere giver den gas og der vil blive trængsel" Rigtig nok første sving på nedkørslen og jeg måtte bremse i bund og baghjulet skred ud - det var lige før at løbet var slut for mig der.

Vi fandt ind i en rytme og bakkerne kom en efter en. Ivan forslog klogt at vi besøgte alle depoterne og fik fyldt op med vand. Men han havde også andre forslag. Han forslog at vi droppede sløjfen ude ved Andkær/Børkop og i stedet "lånte" en sløjfe af 200 km ruten i et flottere terræn ved Randbøldal. Michael og jeg kendte ikke noget til ruterne, men var trygge ved Ivan's anbefaling.  Den første rigtige anstrengelse kom faktisk først ved Munkebjergbakken og heldigvis var der depot umiddelbart efter. Vi suste videre mod Vejle uden den kedelige sløjfe - "hov kører I ikke den forkerte vej" råbte trafikkontrolløren. 

I Vejle ventede Kiddesvej bakken, som vi klarede i fin stil. Der var jeg rigtig glad for min 12/27 krans! Nu kom bakkerne med lidt kortere intervaller og for hver gang bed de lidt hårdere. Ivan meldte en snarlig ankomst til depot, men det viste sig at det sidste depot var flyttet ca. 10 km længere ud på ruten.

Med fyldte vandflasker begav vi os ud på sidste del. Nåh ja, så var der lige Randbøldal sløjfen. "Ked af at sige det, men der er lige en ekstra stigning på denne sløjfe" lød det fra Ivan. Den mand er vild med bakker, jo flere jo bedre!! Jeg talte 17 inden vi startede nu endte vi så med at køre 18 af de 22 bakker foruden alle dem som de ikke tæller med. 

Specielt Bakken i Fandensdal kunne mærkes i lårbasserne. Nu gik det hjemad mod Vejle for fulde hammer. Men hvad var det? En lille stikken i lægmusklen, en begyndende krampe?? "Ivan, jeg ligger mig lige på hjul et øjeblik". Så var vi klar igen!  Vi kom stille og roligt rundt på 6 timer og 18 minutter. Hvem ved måske napper vi 200 km næste år. Hvis man er ny til Grejsdalsløbet kan jeg varmt anbefale at køre rundt med en garvet Grejsdalsdeltager! Knud Erik   Knud Erik Hilding-Hamann

    

     
 
  
  .