Nyheder Galten CK - 2008:

(Tips: for at forstørre teksten - hold "Ctrl" knappen og tryk "+" knappen en eller flere gange.

13-06-2008

Galten CK Team gjorde det - første pokal!
Flot indsats ved et tæt besat gadeløb i Ry sikrede klubben sin første pokal!

Galten CK var torsdag aften flot repræsenteret ved det årlige gadeløb i Ry, som arrangeres af Lions.

Galten Elværk havde for flere måneder siden tilmeldt et hold bestående af 4 GCK ryttere: Kris Rørby, Finn Knudsen, Benny Jørgensen og Jimmy Jakobsen.

Vi blev bedt om, at stille et hold for Midtjyllands Avis – udtaget til holdet blev nogle af de mere rutinerede medlemmer inden for motionsløb: Jørgen ”Skipper” Christensen, Lars Baatrup, John Pedersen og undertegnede. Desuden deltog: Claus ”Fod” Nielsen på et hold jeg desværre ikke kunne huske navnet på, som desuden bestod af Hammel CK ryttere. I alt deltog 14 hold med i alt 56 ryttere – de fleste af dem til dagligt licensryttere i omegnsklubberne, så der var på forhånd ”lagt i ovnen” til GCK rytterne.

Der bliver kørt i to klasser: A klassen, som er hold med licensryttere og B klassen hold uden licensryttere – vi deltog i B-klassen.  

Kl 18:15 blev der lagt ud med en halv times opvarmning, hvor der i samlet flok blev kørt en tur ud i omegnen af Ry. Vores holdnummer, som var ” 13” varslede allerede under opvarmningen det første uheld – der lød et ordentligt brag i flokken af ryttere: det var John’s dæk der sprang. John blev samlet op af en følgebil, hvor han så kunne sidde bag i og forsøge, at lappe cyklen sammen igen. Klokken præcis 18:50 var vi ved mål og start på Klostervej – herefter startede gadeløbet – de første 25 minutter med en ”master” foran i form af en politimotorcykel. Efter den første omgang var John blevet færdig med at fikse cyklen og nåede derfor rettidigt, at komme ind i løbet.

Fra Klostervej kørtes til højre over banen og op ad Skanderborgvej. Før toppen af bakken drejes til højre ad Isagervej – igennem tunnelen og til højre mod mål/start på Klostervej – en rundstrækning på 6 km . Inden løbet blev givet fri, skulle der først lige passerer et tog, så vi måtte for et øjeblik vente på, at toget havde passeret.


På billedet 3 ryttere fra Galten - dog kun Jimmy, som er GCK - Henning og Rudi medlem af Hammel CK.

Der efter ville løbet blive givet fri, når vi nåede Isagervej. Jeg prøvede, at kæmpe mig frem op ad Skanderborgvej, men det var rutinerede ryttere jeg var oppe i mod, der blev ikke givet det mindste ”ved døren”. Vi svingede til højre ad Isagervej og så blev der virkeligt sat tempo på – computeren sagde 58 km/t hen ad lige vej. Der var blevet hul fra vores gruppe frem til de forreste - jeg forsøgte at kæmpe mig frem, men manglede lige de sidste 5 meter for at hænge på den forreste gruppe – og det er f… svært, at lukke et hul på 5 meter , når der køres med sådanne hastigheder!

Skipper og John var kommet med de forreste og Baatrup lå i den samme gruppe som jeg. Viadukten/tunnelen blev virkelig kørt med knald på – Baatrup tillod sig at bremse en anelse ned lige før den smalle viadukten – straffen faldt prompte, han var tabt af gruppen. Bare en lille opbremsning, så er du væk og chancerne for selv at køre op er meget minimal!  

Min gruppe var reduceret til 6 personer. I gruppen var 2 ryttere fra ”Team Akva Bed” – jeg vidste, at hvis jeg kunne holde dem bag mig i mål, så var chancen for vi vandt rækken gode.  

Det var på grund af de mange publikumer på Klostervej en sjælden stor fornøjelse, at køre løbet – og ikke mindst da vores klubkammerater lagde dagens træningstur forbi Ry og heppede på os GCK ryttere – MANGE TAK for det!  

Jeg havde heldigvis masser af kræfter i overskud til den sidste omgang og det lykkes, at holde de nødvendige ryttere bag mig i den sidste spurt. Samtidig havde de andre GCK ryttere gjort et fantastisk arbejde – John kom ind som den bedst placeret B-rytter og Skipper kom ind kun 500 meter efter. Samtidig var det kun lykkes én Akva rytter, at komme med frem i den forreste gruppe, så vores sejr var sikker. Baatrup kørte ligeledes et flot løb og fik vist gode takter inden La Marmotte venter.  

Team Galten Elværk, som ligeledes bestod af ryttere fra GCK, havde svære ods. De skulle stille op i A-rækken, da de havde en enkelt licensrytter mellem deltagerne (Jimmy Jakobsen). Det ville have været en drabelig dyst, hvis B-rækken skulle have været afgjort mellem to teams bestående af GCK ryttere – under alle omstændigheder havde det været noget svære betingelser for os!  

Det første GCK medlem der blev kaldt på podiet var Claus ”Fod”, som var deltager på det vindende A-række hold.

Efterfølgende var det 4 stolte GCK medlemmer der kom på podiet for, at modtage klubbens første pokal, samt et gavekort til hver af deltagerne til Rest. Sønder Ege på kr 500,-.

Til sidst modtog John en flaske rødvin for at være første B-række rytter over stregen – og hvilke flaske rødvin. 5 liter må række til en glad aften.  

Det var nogle euforiske medlemmer (specielt Skipper var helt oppe og ringe) der tog turen hjem til Galten på cykel – det er ikke hver dag, at man som motionsrytter prøver at vinde noget! Baatrup kunne ikke se, hvad Riis skulle gøre med Team Saxo Bank, når vi havde Team Sparekassen Østjylland! Det næste problem for klubben bliver, at finde et pokalskab – og gerne et der var stort nok til alle de pokaler vi forventede klubben ville hente J Det vil samtidig kræve et klubhus eller klublokale.  

Alle var enig om, at det havde været en stor oplevelse, at køre gadeløb på en afspærret rute – det håbede vi, at vi og mange andre GCK rytter vil få lejlighed til igen næste år!

Ib Meineche

PS: Billederne er bragt med tilladelse fra Kurt Hansen - www.cykel-foto.dk hvor der findes rigtig mange billeder med GCK ryttere!
 
 
  .