Nyheder Galten CK - 2008:

(Tips: for at forstørre teksten - hold "Ctrl" knappen og tryk "+" knappen en eller flere gange.

21-06-2008

Klubmesterskaberne - Enkeltart
Mossø Rundt 2008

Torsdag aften afviklede Galten CK sit første klubmesterskaber under betegnelsen: ”Mossø Rundt” – en 29 km enkelstart. Vejret i løbet af eftermiddagen tegnede ikke videre godt – da jeg kørte fra Viborg styrtede det ned og regnen var ledsaget af nogle kraftige vinde. Håbet var, at det ville gå som metrologerne havde lovet – opklaring sidst på eftermiddagen eller først på aftenen.  

Enkelte meldte afbud til arrangementet på grund af vejret – jeg har lovet de to piger ikke at fortælle, hvem det var – en anden kunne ikke nå frem på grund af køre-hviletids bestemmelsen!  

For at kunne deltage i afvikling af arrangementet, havde besluttet mig for, at køre min enkelstart allerede kl 17:30. Efter en kort opvarmning startede jeg på min livs første enkelstart rundt om Mossø. De første kilometer småregnede det stadigvæk – på bakken før Boes måtte jeg justere lidt på min placering på cyklen, så baghjulet kunne få ordentlig bid og ikke bare ”smuttede” rundt.  

Da jeg kom til Alken blev jeg indhentet af den blå himmel – og kunne derefter kører resten af turen i tørvejr, men dog på våde veje.  

Lige efter Alken, hvor der svinges til højre fik alle deltagerne den første forsmag på modvinden, nu skulle der arbejdes.  

Ude på hovedvejen skulle der svinges til højre igen – og det var her alle deltagerne fik ”muren” at mærke på vejen gennem Hem, Dørup mod Voerladegård. En strid modvind og masse af små stigninger, der umuliggjorde et harmonisk forløb. Jeg syntes på det nærmeste, at jeg til tider stod helt stille i modvinden!  

Fremme i Voerladegård gik det straks noget bedre efter der blev drejet til højre – det gik ned ad. Trods det faktum, at jeg efterhånden var mærket af de første hårde 20 km , så forsøgte jeg, at give den gas de sidste kilometer – de sidste kilometer i medvind var en ren fornøjelse.  

Fremme ved mål sagde tiden 00:50:18 – et pænt gennemsnit og et pulsgennemsnit på 154 – i lidt mere end en time havde jeg den bedste tid, men det skulle der blive lavet om på!  

Fra klokken af 18:33 blev den ene rytter efter den anden sendt af sted med et minuts mellemrum med et sekunds nøjagtighed. I alt 31 deltagere blev sendt af sted – her af 2 uden for klubkonkurrencen. De 2 uden for klubben havde fået lov, at deltage i arrangementet – den ene med det formål, at bruge det til fortræning til DM i enkelstart for kvinder!  

Torben og Birthe stod for, at få sendt rytterne af sted til tiden, mens Anne fik taget billeder af alle startende.  

Det lykkes – trods vinden – at få gang i en grill og de første pølser blev smidt på. Mange havde heldigvis benyttet lejligheden til, at tage ud til start/mål området for at heppe på deltagerne – det var rigtig dejligt.  

Birthe havde desuden bagt kage, samt medbragt kaffe, så servicen var helt i top!  

Jeg havde medbragt en bærbar computer, som blev synkroniseret med start-uret. På computeren var det muligt med en enkelt taste, at registrere deltagerens tid, når de kørte over målstregen – det var meget praktisk, når flere ryttere kom i mål med meget korte intervaller. Torben lavede backup, ved manuelt, at registrere tiderne på de enkelte, således vi fik de helt korrekte tider, samt styr, hvem der kom i mål!  

Vi havde derfor løbende, at følge med i stillingen – i meget lang tid lå Ove Brandt med den bedste tid, men det holdt kun indtil favoritterne begyndte, at komme i mål.  

Claus ”Fod” stillede op på noget rigtig lækkert enkelstart udstyr – Cervelo, Zipp pladehjul m.m. og han overhalede også rigtig mange af de andre deltager og kørte i mål med mere end 40 km/t med en tid på: 00:43:06 – mere end 7 minutter hurtigere end mig.  

Jimmy Jakobsen viste ligeledes store evner inden for enkelstart, hvor han kom i mål med løbets næst bedste hurtigste reelle køretid på 00:46:06.  

En af flere, der overraskede mig positivt var: Finn ”gammel-nok” Knudsen, som kørte en rigtig flot enkeltstart – selv uden sin aldersmæssige ”handicap”, så var han med helt fremme blandt de bedste!  

Alle viste på forhånd, at det ville blive svært, at slå vores veteran: John Rohde – med sine 70 år havde John et handicap på 14 minutter – og de fleste ved, at John ikke køre som en på 70 år, men som en helt del yngre person.

I mål havde John en margen på 00:01:30 til Claus ”Fod” – flot kørt John.

Klubmester ”Mossø Rundt 2008”: John Rohde Jensen

                                                                 2. Claus ”Fod” Nielsen

                                                                 3. Jimmy Jakobsen  

Der var en del andre medlemmer, som overraskede positivt – her tænker jeg på de mange deltagere, som først for alvor er begyndt at cykle efter vi har startet cykelklubben. De kørte alle nogle flotte tider hjem med hastigheder der ligger en del over, hvad de normalt ligger og træner!  

Spændet mellem deltagerne var overraskende ikke så stort – 26 af deltagerne ligger inden for et spænd på 10 minutter. Jeg tror nogle vil kører endnu bedre tider næste år – og jeg skal sikkert til mere at kigge mig bekymret over skulderen end frem ad, men det syntes jeg er rigtig fint! De næste minutter bliver altid svære og svære!  

”Rosinen i pølse-enden”: Lars Andresen – som kom i mål med en tid på lidt over en time - fortjener stor ros! Lars havde selv spået, at han ville blive sidst, men ”nej” det fik ikke Lars til at melde fra, som mange andre sikkert ville gøre! Lars cykler normalt sammen med hyggemotionisterne – og har vist helt klar fremgang siden han startede i klubben i foråret. Det bliver spændende at se, hvor langt Lars er nået næste år, når vi kører enkelstart igen! Flot kørt – Lars!

Tak til: Torben og Anne for afvikling af enkelstart og fotografering, Birthe for hjælp ved start af rytterne, kage og kaffe – og hendes evige jagt på bortfløjene papirer, ”grill-pigerne” for pasning af grill, alle de mange tilskuer, samt selvfølgelig deltagerne – vi ses helt klart til en lignende arrangement til næste år!


Ib Meineche

      
  .