Nyheder Galten CK - 2008:

(Tips: for at forstørre teksten - hold "Ctrl" knappen og tryk "+" knappen en eller flere gange.

22-06-2008

Klubmesterskaberne afviklet på Mols
Klubmesterskaberne i punktering 2008

Klubmesterskaberne i punktering søndag afviklet under bedst tænkelige forhold. Kaptajn Ivan havde i forvejen planlagt en længere tur til Mols, hvor mesterskaberne skulle løbe af stablen.  

Lørdag talte Ivan og undertegnede sammen om vejrsituationen – DMI lovede kun enkelte regnbyger. Selv om heldagsregn havde været at foretrække, besluttede vi at gennemføre arrangementet alligevel.  

Glæden var derfor stor, da jeg tidligt søndag morgen kunne høre regnen tromme mod vejen. Udsigten til den manglende heldagsregn havde fået et par deltagere til at melde afbud, så det var 8 ryttere der stillede op til start på mesterskaberne med afgang fra hallen kl 07:30.  

Til start var: Benny Brülle, Jørgen ”Skipper” Christensen, Jørn Christensen, Lars Baatrup, Jan Jelle, Torben Henriksen, Ivan Bomholt og Ib Meineche . Der var på forhånd ikke nogen decideret favorit til titlen, da forhåndsfavoritten Søren Morbjerg havde meldt afbud, så det var et meget åbent mesterskab.  

Vi begav os af sted i dejligt silende regnvejr mod Mols, som er kendt for et bredt udvalg af skarpe flintsten i forskellige faconer. Straks fra start blev der benyttet forskellige former for tricks for at forbedre sin egen chance for punktering – eksempelvis det med en baghjulsstråle direkte op i ansigtet på den bagvedkørende, således vedkomne ikke kunne se det mest grusset spor på vejen.  

Tarm-skyldninger er meget oppe i tiden, men det var der dog ikke nogle af deltagerne der syntes var specielt spændende med den konstante spuling af bagenden – alle var mere optaget af punkteringsmesterskaberne!  

Der var ikke rigtig nogen, der turde spille ud med en punktering, så Ivan valgte at lede ad den nye Søften motorvej, som er under konstruktion, hvorfor der ligger mange sten på denne.  

De gav dog ikke nogle punkteringer – også selv om vi skulle gennem en mudderbunke i enden af den knap færdigbyggede vej.  

Det gik videre over Studstrup mod Løgten. Straks efter Løgten Strand blev det første kort spillet ud – Torben lagde sig i front med en punktering på baghjulet. Vi kørte videre mod Rønde, hvor alle holdt godt øje med de andre deltagere – hvem vil spille ud næste gang. Torben havde dog vist taktisk snilde ved at undlade at fjerne flintstenen fra sit baghjul, hvorfor han lagde sig klart i front med punktering nummer 2. Benny fik fjernet flintstenen, således dette udspekulerede trick ikke kunne benyttes igen af Torben.  

Vi fortsatte forbi Kaløvig og begav os ind på en længere stigning op mod Agri. Jørn lod sig falde tilbage – og fik med et kraftfuldt tråd kørt en sten i baghjulet, lang nok til at give en punktering. I håbet om, at vi ligeledes kunne få en punktering, lå flere af os og ”cruisede” flere gange op af stigningen mod Agri, mens Jørn skiftede slange. Missionen lykkes, Skipper fik en flot forhjulspunktering.  

Vejret begyndte at besværliggøre vores konkurrence, da det efterhånden desværre var blevet tørvejr og vejene tørrede ret hurtigt. Kaptajn Ivan besluttede at skære den 20 km rundtur på Helgenæs fra, da der med tørre veje ikke var udsigt til punkteringer.  

Godt forbitret over den uheldige vejrsituation som var indtrådt, fortsatte vi videre forbi Fulgsø centret mod Lyngsbæk Strand. Af helt utrolige årsager, var det trods tør vej lykkes Ivan, at komme ind i kampen med en baghjulspunktering.  

Ved Lyngsbæk begyndte det heldigvis, at regne igen. Efter Lyngsbæk lykkes det for alvor Ivan at melde sig ind i konkurrence, da han fik den anden punktering på baghjulet – han var nu på omgangshøjde med Torben.

Inden de sidste 60 km hjem, så stillingen således ud:  

På en delt førsteplads: Torben Henriksen og Ivan Bomholt med 2 punkteringer. På en delt tredjeplads med 1 punktering: Jørn Christensen og Jørgen ”Skipper” Christensen.  

De andre deltagere havde endnu ikke fået et ben til jorden i konkurrencen. 

Efter Rønde lagde Torben sig igen i spidsen af konkurrencen med en forhjulspunktering – det ville Jan Jelle ikke stå tilbage for og kom ind i kampen med ligeledes en forhjulspunktering.  

Mens det skiftede slanger fortsatte vi stille og roligt – her lykkes det Benny Brülle, at få en baghjulspunktering ved Følle Strand.  

Konkurrencen var stadigvæk meget åben, selv om Torben havde vist store evner inden for området og lå alene i spidsen med 3 punkteringer.  

På vejen tilbage på den nye motorvej lykkes det Benny, at opnå endnu en punktering – denne gang på forhjulet, således han og Ivan pressede Torben i kampen om titlen – en ekstra punktering og der skulle køres omløb. Det lykkes dog ikke med yderligere punktering trods ihærdige forsøg.  

Mesterskabet, der blev afviklet over 150 km , gav derfor følgende resultat efter 10 punkteringer:  

GCK punkteringsmester 2008: Torben Henriksen med 3 punkteringer.

Delt 2. plads: Ivan Bomholt og Benny Brülle – hver med 2 flotte punkteringer.

Delt 4. plads: Jørn Christensen, Jørgen ”Skipper” Christensen og Jan Jelle hver med sølle en punktering.

Det lykkes ikke for Lars Baatrup og Ib Meineche , at komme på tavlen trods ihærdige forsøg!  

Tak til Ivan for et strålende arrangement, hvor vejret viste sig fra den bedste side. Vi var meget heldig – vi var ikke mere end lige kommet tilbage til Galten inden den klarede op igen!  

Mesterskaberne vil helt sikkert blive afviklet igen næste år!

 

Ib Meineche

 

      
  .