Nyheder Galten CK - 2009:

(Tips: for at forstørre teksten - hold "Ctrl" knappen og tryk "+" knappen en eller flere gange.

24-01-2009

Aerob, VO2 max, makrocyklus...

Rekord mange var mødt op for, at høre Janus Jørgensen fra DCU fortæller om træningsmetoder og hvordan kroppen fungere omkring det træningsmæssige.  

Klubbens medlemmer blev bekendt med udtryk som: aerob, anaerob, VO2 max og AT intervaller, røde og hvide blodlegemer, fordøjelse, makro- og mikrocyklus, træning og restitution.  

Efter Janus 2½ times indlæg er der ingen tvivl om, at en hel fik noget at tænke over omkring der tilgang til træningen – det drejer sig ikke bare om, at tordne af sted under hele træningsforløbet med stor fokus på, hvad man kan komme hjem med i gennemsnit. I stedet bliver planen for sæsonen, at tempoet skal slås ned og i stedet skal der i større udstrækning benyttes intervaller, hvor der så i stedet skal ydes de maksimale i korter eller længere intervaller.  

Træningsudvalget vil sammen med et udvalg af kaptajner arbejde med et oplæg for sæsonen 2009 – et oplæg, som skal gøre dem nemer for alle at køre med, samtidig med træningen bliver mere effektiv gennem intervaller.  

For mig eget vedkomne bliver det næppe til de 250 km om ugen som Janus anbefalede i forbindelse med en træningsplanlægning på lidt højere plan – i hvert fald ikke de første 2-3 måneder, men mindre kan heldigvis også gøre det!  

Når jeg modtager slides fra Janus, vil de blive lagt på vores hjemmeside, således du kan genopfriske de mange informationer, som aftenen bød på!

Ib Meineche


 

 
  .