Nyheder Galten CK - 2009:

(Tips: for at forstørre teksten - hold "Ctrl" knappen og tryk "+" knappen en eller flere gange.

11-06-2009

Med formanden og madpakke på udflugt til Grølsted
 

Det er mandag 1.juni, 2 Pinsedag og traditionen tro er der cykelløb i Hammel, arrangeret af Hammel Cykelklub, med deltagelse af 800 aktive konkurrence cykellister lige fra de mindste drenge og piger og til A- klassen, og alt deres følge, alt i alt et stort cirkus.

Årsagen til at jeg er til stede denne dag, skal findes i en henvendelse fra Jimmy Jacobsen som efterlyste frivillige hjælpere til forskellige opgaver i forbindelse med afviklingen af  løbet, og vi var nogle stykker der tog imod tilbudet, og for mig var det første gang.  

Vejret viste sig fra den flotte side, med høj blå himmel fra tidlig morgenstund og lidt over klokken 7 skulle vi mødes i mål området. Her var der rundstykker og kaffe og senere sørger Jimmy for at instruere os i de opgaver vi skulle udføre. Ib og jeg får til opgave at regulere et vejkryds i ”byen” Grølsted, herom senere. Vi skal ikke være på vores post før kl 930, da der ikke starter seniorer før.

Så vi går lidt omkring i mål området og iagttager dette rullende cirkus, og her er der materiel for alle penge, eks de nyeste højprofil fælge, der får selv Skippers og Peders til at blegne, og det er vel at mærke tale om de yngste ryttere.

Midterst i billedet ses: Asbjørn Hellemose fra Galten i hvid Hammel trøje. Asbjørn deltager i U11 klassen for Hammel CK, men er ligeledes medlem af Galten CK

Vi vælger at sætte kurs mod vores post, men på vejen derud gør vi hold der hvor den lille rute ( 14 km ) går over i den lange ( 29 km ) her står der et af de lokale HCK medlemmer og regulerer trafikken og vi vælger at lure ham lidt af, inden vi selv skal i ilden, og i løbet af en lille time ser vi de mest elementære fagter vi senere får rigeligt brug for.


Ivan Bomholt til højre i billedet studere, hvordan opgaven som frivillig hjælper skal håndteres. 

Klokken 930 er vi ankommet til vores destination, Grølsted, som ligger placeret et sted mellem Hammel, Thorsø og Fårvang, på et tidspunkt troede jeg ellers at vi var et helt andet sted på kloden, da de tilskuer der havde taget opstilling talte polsk ! men ellers ikke et sted det vækker den store opmærksomhed med dets ca 10 huse og fælles lo…  

Krydset vi var sat til at regulere var egentlig lidt kompliceret, fordi vi ikke kunne se rytterne ret langt tid før det nåede krydset på grund af dårlige oversigtforhold, og et felt af 80 cykelryttere der kommer susende er jo ikke lige til at stoppe.

Felterne blev sendt af sted fra start med ca 6-8 min mellemrum, så da de kommer ud til os efter ca 11 km var de samlet med bil foran hvert felt, men for hver omgang blev der mere og mere spredning i de forskellige felter.  

Set med GCK briller, så var der to ryttere på arbejde, det var Johnny Brandt i D-klassen og Claus Fod i C-klassen, som dog i denne sammenhæng stiller op på en Hammel CK licens. Da rytterne passerer Haurum på første omgang, viser det sig at Claus var med i et udbrud med to andre, hvilket vi fik at vide af Skipper som havde post i Haurum, så da vi næste gang skulle have passage af C feltet håbede vi stadig at Claus var i front, men efter passagen af feltet var der ikke spor af Claus ? kort efter kom han rullende ind til Grølsted på et flad bagdæk.. her måtte han låne min telefon for at ringe efter sin kæreste for at blive hentet, synd for ham i netop den situation hvor han havde så gunstig en position, der senere viste sig at holde til mål, kom igen Claus !!  

Til et job på over tre timer, kræver jo også forplejning, så vi var udstyret med madpakke og sodavand, der var bare det problem at vi ikke havde nogle huller til at slappe af i, så til sidst stod vi med hver vores madpakke og nippede af den mellem hver passage af ryttere

Efter passage af de sidste ryttere, kunne vi pakke sammen og køre ad ruten mod Haurum, hvor vi havde lovet at hente Skipper på vej hjem, da han ellers ikke ville blive hentet før de samlede skiltene ind, som Skipper selv udtrykte det. Vel tilbage i Hammel nåede vi at se opløbet i A-klassen, sammen med vi fik en ekstra forplejning, en pølse på næsten en halv meter og kaffe, og endelig kunne jeg sætte mig på MTBen og trille hjem i det pragtfulde vejr.

Skulle nogen få lyst til at hjælpe en anden gang, som ”aktiv tilskuer” kan jeg kun anbefale det, det var alle tiders

 

Ivan Bomholt

 
 

 
  .