Nyheder Galten CK - 2009:

(Tips: for at forstørre teksten - hold "Ctrl" knappen og tryk "+" knappen en eller flere gange.

08-07-2009

På cykel til Paris med statsministeren

Medlem af Galten CK cykler med Team Rynkeby til Paris!

I år er der 7 hold med i alt 265 cyklister, som cykler til Paris fra den 18. til 24. juli (den sidste uge af Tour de France). Én af dem er Erling Hansen fra Galten CK ( til dagligt kaptajn for motionist B), som tager turen sammen med så prominente deltagere som statsminister Lars Løkke Rasmussen, Ulla Tørnæs, Eva Kjer, Reimar Bo, Mikael Kamper, Klaus Bondam, Carsten Knudsen m.fl.

Det primære formål med Team Rynkeby-projektet er at samle penge ind til Børnecancerfonden og støtte en sund livsstil gennem cykling. I 2009 er det 7. gang, at projektet afvikles, og det står allerede klart, at sidste års indsamling på 1,45 millioner kroner bliver overgået.

Team Rynkeby-konceptet er en historie om, hvordan ganske almindelige mennesker uden særlige relationer til Bjarne Riis eller stor erfaring i sadlen, kæmper sig fra Danmark til Paris. Hvordan travle politikere, medarbejdere på Rynkeby Foods, studieværter og entertainere tager sig tid til en seriøs forberedelse og bakker helhjertet op omkring det gode formål.

De karakteristiske cykeldragter og gule Team-cykler er blevet samleobjekter, og flere tusinder har stået på venteliste i håb om at kunne deltage i årets 'Tour de Paris'.

Børnecancerfonden er naturligvis overordentlig glade for den store opmærksomhed Team Rynkeby-projektet tiltrækker. Det er meget motiverende at deltage i det daglige arbejde at mærke den store entusiasme og glæde, der er for at støtte Børnecancerfondens arbejde ved at cykle til Paris. Vi ved, at den enkelte rytter lægger mange timers arbejde i at skaffe sponsorer, udtaler Direktør Marianne B. Nielsen fra Børnecancerfonden.

Deltagerne betaler selv

Det er ikke billigt at deltage, da det koster 10.000 kroner for at være med.

Beløbet dækker for overnatninger ned gennem Europa - samt cykel og tøj. Alle skal være ens, hvorfor det er et krav, at turen gennemføres på den udleverede gule cykel (Deal racer med Shimano 105 udstyr) og i ens tøj, så sponsorerne bliver promoveret bedst muligt.

Træningen inden løbet

Turen fra Danmark til Paris er på mere end 1200 km og tilbagelægges på kun 7 dage med længste etape på 230 km . Derfor er det et krav, at alle er i rigtig god form inden den 18. juli, hvor starten går fra Ringe på Fyn. Der er opstillet et krav om, at alle skal have trænet mindst 2500 km . i månederne op til turen.

For de flestes vedkommende bliver det dog til langt mere - og Erling Hansen har ca. 8.000 km . "i benene" inden starten i Ringe.

Pressen kan følge med i turen

I hver af de 7 dage vil deltagerne være i "sadlerne" i 7-10 timer alt efter vind og vejr. Når dagen er slut, sættes oplevelserne på skrift, så alle derhjemme kan følge med under hele turen.


Erling Hansen i "Rynke by" dragten 

 
  .