Nyheder Galten CK - 2009:

(Tips: for at forstørre teksten - hold "Ctrl" knappen og tryk "+" knappen en eller flere gange.

19-08-2009

Endnu 2 podieplaceringer til Galtens licensryttere

Weekendens løb i Thorsager er et af de løb de fleste cykelryttere enten hader eller elsker. Bakken i Rønde kan tage gejsten fra enhver, hvis man ikke har benene på dagen. For de fleste af felterne skulle denne bakke i Rønde passeres 3-4 gange. Ikke ligefrem et drømme løb for de lidt tungere, i Danmark normalt favoriserede ryttere. Med halvdelen af ruten pakket ind i en strid modvind var ruten konstant hård og alle felterne skulle vise sig at blive sprængt i atomer.
 
Vores unge komet Asbjørn Hellemose Hansen formåede endnu engang at blande sig helt i front i U11-klassen. Asbjørn kom til mål med en rytter fra Cykling Odense, ca. 1 minut foran de nærmeste
forfølgere. Desværre trak Asbjørn det korteste strå i spurten og kørte dermed en 2. plads hjem. Asbjørn udbyggede sin føring i statistikken hvor han nu er på 60 point, 20 point foran nummer 2 - imponerende af den unge cykelrytter.
 
I D klassen havde vi Johnny Brandt og Benny Jørgensen til start. Efter et hårdt løb kom Johnny til mål med resterne af hovedfeltet og i spurten blev Johnny nummer 9 og trak desværre nitten, da
der var kommet en gruppe på 7 ryttere ind før feltet. Johnny blev nummer 16 og kun de første 15 mand fik point. Johnny's 16. plads i et så hårdt løb lover dog godt for fremtiden. Benny gennemførte
løbet som nummer 36 ud af de 78 tilmeldte ryttere, flot bedrift i så hårdt et løb. Johnny ligger nummer 34 i statistikken med sine 11 point. Benny har stadig sine første point til gode.
 
Claus Nielsen var til start i C klassen og efter et hårdt udskillelsesløbe fandt Claus det rigtige moment og kom fri fra hovedfeltet på sidste omgang med 2 andre ryttere. De 3 ryttere holdt hjem og i spurten måtte Claus tage til takke med 3. pladsen. Claus tog et ordentligt spring i statistikken, hvor han nu ligger nummer 27 med sine 12 point.
 
Vores nye rytter Henning Sørensen der viste lovende takter i sæsonens første løb kom til mål med et stærkt reduceret hovedfelt. 8 ryttere var kommet i mål foran feltet, så der skulle spurtes om 9. pladsen. For en gang skyld måtte Henning tage til takke med 2. pladsen i feltets spurt og dermed en 10. plads. Henning ligger nummer 14 i statistikken med sine 17 point.
 
I H50 havde vi Jimmy Rud Jakobsen til start. Som i alle andre felter var hovedfeltet i H50 sprængt i atomer p.g.a. den stride vind og bakkerne. Jimmy sad i resterne af feltet, og da 3 mand var kommet i mål før feltet, skulle der kæmpes om placeringerne fra 4 og nedaf. Jimmy kørte en samlet 9. plads i hus, desværre var der kun 7 præmie/point givende placeringer på dagen. Jimmy ligger nummer 19 i statistikken med sine 9 point.
 
Det bliver spændende at se om der bliver kørt medaljer hjem til Galten CK i næste weekends mesterskaber i Herning og Ringkøbing. Lørdag er der Jysk / Fynsk mesterskab i Enkeltstart i Ringkøbing og søndag gælder det så Jysk / Fynsk mesterskab i Linieløb. Lørdag er Claus Nielsen til start, og søndag er Asbjørn Hellemose Hansen, Benny Jørgensen, Johnny Brandt, Jimmy Rud Jacobsen og Henning Sørensen til start.
 
Oprykningsregler og pointsystem kan være lidt svære at gennemskue, så nedenstående viser i store træk hvad der skal til af point for at sikre sig oprykning. (Andre regler for børn & unge)

Pointsystem.
Normalvis får hver 3. rytter point i et løb. Dog maks 15 ryttere får point efter nedenstående skala. Hvis der eksempelvis er 30 ryttere til start er der 10 placeringer der får point. Hvis der er 45 ryttere eller derover til start er der 15 placeringer der får point.
1. plads 8 point
2. plads 6 point
3. plads 5 point
4. plads 4 point
5. plads 3 point
6. plads 2 point
7. plads 1 point
8. plads 1 point
9. plads 1 point
10. plads 1 point
11. plads 1 point
12. plads 1 point
13. plads 1 point
14. plads 1 point
15. plads 1 point
Oprykningsregler:
H60 -> H50 - 32 point.
H50 -> H40 - 32 point.
H40 -> C - 32 point.
D -> C - 24 point.
C -> B - 24 point (man kan vælge at rykke op ved 15 point, regel der er indført for at gøre B-klassen bedre og større)
B -> A - 32 point indkørt over 1 sæson. Der er dog ikke tvungen oprykning til A klassen. Man kan blive i B sålænge man vil.
A klassen. Ende station for oprykning. Her køre man cykelløb imod den danske cykelelite. Ofte med fuldtids-professionelle ryttere til start og næsten altid i nærheden af 100 ryttere på startlisten.

Claus "Fod" 

 
  .