Nyheder Galten CK - 2009:

(Tips: for at forstørre teksten - hold "Ctrl" knappen og tryk "+" knappen en eller flere gange.

14-09-2009

Podieplacering til Galten rytter

Svendborg var søndag den 13. september vært ved landevejsløb for landets licensryttere. Med en strid 11 m/s nordlig vind var den 22.2 km flade rute mange steder en lækkerbisken for de tempostærke ryttere. Løbene bar på dagen præg af vindens betydning, da alle felter var sprængt i mindre “klumper”.

Galten havde 3 ryttere til start og alle 3 ryttere kørte sig ind i præmierækken i deres respektive klasser. Bedst gik det for klubbens Jysk/Fynske mester på landevejen Jimmy Rud Jakobsen i H50-klassen. 31 ryttere var til start i H50-klassen og det lykkedes Jimmy at være med i den tilbageværende 19 mands gruppe, der på sidste af de 4 omgange skulle afgøre løbet. En rytter fra Køge rykker afsted og ligger alene i front, inden Jimmy på den eneste bakke på ruten ca. 2-3 km fra mål sætter sit angreb ind og solo køre efter Køge rytteren. Jimmy holder feltet bag sig frem til mål og er meget tæt på at indhente den forreste rytter. Jimmy kører ind på en flot 2. plads, 5 sekunder efter vinderen og blot 3 sekunder foran det spurtende felt. Med sin 2. plads avancerer Jimmy i statistikken til en flot 19. plads med 15 point på kontoen.

I H40-klassen havde vi Henning Sørensen til start. Efter et par uger med en for Henning noget mager pointhøst havde han i ugen op til løbet trænet lidt flere løbsspecifikke intervaller og det skulle vise sig at være lige hvad der manglede. For dem der ikke kender Henning kan det afsløres, at han er en dælans snu ræv i ethvert felt. Det er ikke meget man ser til ham i løbet af et løb, men når tingene skal afgøres kan man være sikker på, at Henning altid kender sin besøgstid.

4 mand var i udbrud i H40-klassen af de ialt 42 startende ryttere. Da feltet køre ud på sidste omgang sidder Henning lunt i det resterende 20 mand store felt. Feltet indhenter desværre ikke udbruddet og skal spurte om 5. pladsen. Opløbet var i “strid” medvind på en bred og lige landevej. Med en topfart på næsten 70 km/t tager Henning 5. pladsen og vinder endnu engang en spurt i suveræn stil. Henning tager med sin 5. plads et hop i statistikken til en 15. plads med 21 point. Kun 3 point mangler han før oprykning til C-klassen er sikret.

Netop i C-klassen var klubbens yngste licensrytter Claus Nielsen til start. C-klassens 56 startende ryttere skulle køre ruten 5 gange og dermed ialt 111 km. Fra start blev der kørt meget taktisk i feltet og et 7 mands udbrud fik længe lov til at “stege” foran feltet. I løbets afgørende fase på 4. omgang sætter Claus sig frem i sidevinden og splitter feltet så kun ca. 20 mand resterer i front. Kort før sidste omgang lykkedes det 2 ryttere at komme afsted. De 2 ryttere i front får aldrig afgørende hul, men der hersker stor uenighed om hvem der skal køre dem ind. I sidevinden på sidste omgang sætter Claus sig igen frem og reducere feltet til 9 ryttere. Efterfølgende hersker der stadig uenighed om hvem der skal køre de 2 forreste ind, så Claus sætter sig alene frem på den ca. 10 km lange landevej imod mål og køre dem ind. Den nu 11 mand store gruppe skal herefter afgøre sejren imellem sig. Claus prøver flere gange at køre væk fra gruppen, da spurten ikke er hans stærke side. Desværre lykkedes det ikke. De andre 10 ryttere afgør sejren imellem sig og Claus ruller i mål som nummer 11 og dermed 1 point mere til statistikken, blot 6 point fra oprykning til B-klassen.

Hvordan løbet og udviklingen er i et C-løb kan ses her: http://connect.garmin.com/activity/13268178

Som tidligere skrevet på hjemmesiden resterer der nu 3 licens løb inden sæsonen 2009 er slut. Næste weekend er der cykelløb søndag i Odder på en meget kuperet rute, hvor blandt andet Pederstrup bakken og mål på bakken på Vennelundsvej i Odder er på menuen for rytterne. Ruten kan ses her: http://bikeroutetoaster.com/Course.aspx?course=80935 og info om løbet her: http://www.dcu-tilmelding.dk/visProposition.aspx?LobsID=132

Claus "Fod"
 

 

 
  .